We are aware of a potentially service impacting issue. Learn more

Totul Despre Domeniile .RO Print

  • 7

Domenii pe viata

In primul rand vom lamuri termenul de Domenii pe viata. Acest termen este unul generic comercial. Domeniile .ro si atasate pot fi inregistrate pe o perioada nedeterminata.

Perioada de actiune a unui domeniu .ro inregistrat prin aceasta procedura va fi stabilita de Guvernul Romaniei la o data inca neprecizata. Cert este ca aceste domenii, la un moment dat, vor trece pe plata anuala.

Avantajul inregistrarii unui domeniu pe viata este astfel aleatoriu. Decizia de modificare poate veni peste cateva luni sau peste cativa ani.

Domenii Anuale

Procedura de inregistrare pentru acest tip de domenii .ro este anual cu posibilitatea detinatorului de a-l reinnoi sau de a-l transfera oricand lui sau altuia pe viata.

dims.ro ofera in contul client posibilitatea administrarii domeniilor .ro anuale in sensul setarii si modificarii nameserverelor si a nameserverelor private.

Pentru nici un domeniu achizitionat de la noi dims.ro nu te obliga sa cumperi si gazduire. Domeniile pe viata sau anuale pot fi utilizate asa cum fiecare detinator doreste.

Domenii Anuale – Domenii pe Viata

Avantaje:

  • Domeniile anuale au un cost mult mai mic si pot fi abandonate daca constati ca, dupa un timp, site-ul sau afacerea ta ar trebui sa isi modifice parametrii.
  • Domeniile anuale pot fi oricand transferate altui client dims.ro cu un cost de 7.99 Euro pentru status anual sau de 30.99 Euro cu status pe viata.
  • Domeniile anuale pot fi usor administrate din contul client fara alte implicatii.
  • Domeniile pe viata costa mai mult dar pot fi mai rentabile daca decizia Guvernului Romaniei de a le modifica statusul va intarzia mai mult de 4 ani.
  • Ambele tipuri de domenii sunt perfect functionale conform standardelor internationale si apartin de drept celui care le-a comandat si platit.

Detinator domeniu

Vom defini in tutorialul de fata termenul de detinator domeniu ca fiind acel contact care apare la whois rotld ca Domain Holder.

Pentru domeniile pe viata detinatorul va fi cumparatorul. Pentru domeniile anuale detinatorul va fi  dims.ro.

Vom defini acum termenul de detinator de drept al unui domeniu .ro ca fiind acel contact care a achizitionat si a platit domeniul .ro

Pentru ambele tipuri de domenii, conform regulilor Rotld, detinatorul de drept al unui domeniu va fi cumparatorul acestuia.


Obligatiile DIMS pentru domenii .ro anuale:

 

  • DIMS are obligatia sa inregistreze si sa asigure functionarea in conditii optime atat pentru domeniile anuale cat si pe viata.
  • DIMS are obligatia de a acorda transferul unui domeniu anual sau pe viata la cererea detinatorului de drept catre un alt client.
  • DIMS are obligatia de a nu stabili un pret mai mare de 50 RON pe an pentru inregistrarea sau reinnoirea unui domeniu .ro anual.
  • DIMS are obligatia de a nu interveni in libera utilizare si administrare a unui domeniu .ro anual sau pe viata.

Domain Holder domenii anuale

Multi clienti nu inteleg acest aspect al inregistrarii unui domeniu .ro anual. In acest paragraf vom explica in detaliu ratiunea si regulile ce guverneaza procedura.

Conform ICI Rotld domeniile de tip anual trebuie sa aiba ca Domain Holder registratorul iar ca Technical Contact cumparatorul si detinatorul de drept.

Registratorul este obligat sa ofere clientului instrumentele necesare administrarii unui domeniu .ro anual precum si posibilitatea transferului acestuia pe viata catre clientul detinator de drept.

Orice abuz din partea registratorului cu privire la domeniile .ro poate fi transmis ICI Rotld, autoritatea nationala de administrare a domeniile .ro.

Indiferent de procedura (anual sau pe viata) cumparatorul va fi unic detinator de drept al domeniului sau .ro

Daca domeniul anual nu va fi reinnoit de actualul detinator de drept in termen de 30 de zile de la data expirarii acestuia,  DIMS  isi rezerva dreptul de a sterge sau de a aloca altui client acest domeniu .ro. Insa, in perioada de valabilitate a domeniului precum si in termen de 30 de zile de la expirarea acestuia  DIMS  are obligatia de a asigura detinatorului de drept accesul si posibilitatea de reinnoire a domeniului .ro anual.

*DIMS = Design It Media Studio S.R.L

 


Was this answer helpful?

« Back

Powered by WHMCompleteSolution